LESAK s.r.o. váhy a vážicí zařízení
LESAK s.r.o. váhy a vážicí zařízení

Nejčokoládovější čokoládový cheesecake

Na základ potřebujeme:
200 g máslových sušenek, 60 g rozpuštěného másla

Postup:
Sušenky rozdrťte nebo rozemelte v robotu, propracujte s máslem a natlačte do dortové formy (nevymazávejte). Dejte péct na 180 stupňů (horkovzdušná trouba) dokud sušenky nemají zlatavou barvu. Poté vyndejte a snižte teplotu v troubě na 160.

Náplň:
600 g čerstvého krémového sýra (třeba Philadelphia), 200 g zakysané smetany, 3 vejce, 1 žloutek, 220 g moučkového cukru, 200 g rozpuštěné a lehce zchladnuté čokolády

Postup:
Smíchejte sýr, cukr, vejce, žloutky a zakysanou smetanu. Nakonec přidejte rozpuštěnou čokoládu. Náplň vlijte do formy na připravený základ ze sušenek. Do spodní části vložte hlubší plech naplněný horkou vodou. Cheesecake dejte na plech v horní polovině trouby. Pečte na 160 stupňů přibližně 45 minut. Vyndejte a nechte zchladnout ve formě, nejlépe přes noc v lednici.

Poleva:
200 ml smetany min. 30%, 180 g čokolády

Postup:
V rendlíku na mírném ohni přiveďte smetanu k varu, sundejte a vmíchejte na malé kousky nalámanou čokoládu. Vyšlehejte metlou do hladka, přendejte do čisté misky a nechte zchladnout. Občas promíchejte gumovou stěrkou. Zchladlou ganage rozetřete na studený cheesecake. Až poté vyndejte z formy a nakrájejte (nejlépe horkým nožem). Ozdobte podle vlastní fantazie…

Tajný tip Sabiny Kmecové: „Pokud pečete častěji, pořiďte si zahnutý cukrářský roztírací nůž, v délce cca 15 cm. Seženete ho zcela určitě ve specializovaných e-shopech pro cukráře. Stojí okolo 150 Kč a nádherně se s tím roztírají všechny různé polevy, ale také šlehačkové náplně, krémy apod. Vaše dorty budou jako od profesionálů!“

www.nebespan.cz

22.5.2015

FB Like

Jméno

E-mail

Nadpis

Příspěvek

Kontrolní kód: opište sem

V diskuzi není žádný příspěvek!

GastroTV

Kalamáry plněné medvědím česnekem

Jiří Zajíček ze Školy Vaření Borgo Agnese připraví Kalamáry plněné medvědím česnekem. Chcete umět uvařit to, co…



Další recepty

Císařský trhanec Kaiserschmarrn

Císařský trhanec Kaiserschmarrn

Pokud máte rádi něco sladkého, zkuste smažené plněné taštičky Krapfen nebo Císařský trhanec.

Lahodný smetanový beránek od Valmezu

Lahodný smetanový beránek od Valmezu

Velikonoční pondělí se letos slaví 6. dubna. Je tedy nejvyšší čas najít správný recept, kterým zpestříte sváteční hostinu.

Bezlepkový velikonoční mazanec

Bezlepkový velikonoční mazanec

Již za 5 týdnů budeme chystat velikonoční menu, proto radši s předstihem přicházíme s tipem na bezlepkový mazanec