LESAK s.r.o. váhy a vážicí zařízení
LESAK s.r.o. váhy a vážicí zařízení

Krémová cibulačka s pečeným česnekem a petrželkou

Počet porcí: 2
Obtížnost: snadné

Ingredience:
2 cibule (cca 150 g dohromady)
2 stroužky česneku
½ polévkové lžíce olivového oleje
1 čajová lžička tymiánu (čerstvého nebo sušeného)
0,5 l odstředěného mléka
1 hovězí nebo zeleninový bujon se sníženým obsahem soli
6 snítek čerstvé hladkolisté petrželky
½ polévkové lžíce francouzské hořčice
4 čajové lžičky rostlinného tuku Flora Pro.activ
černý pepř
Budete potřebovat: mixér

Návod k přípravě:
Oloupejte cibuli a česnek a obojí nasekejte najemno.
Rozehřejte olej v hluboké pánvi. Začněte restováním cibulky a po přibližně 2 minutách přidejte i česnek (asi na 4 minuty, bez toho, aby došlo k výrazné změně barvy). Oddělte z pánve 2 polévkové lžíce cibule a česneku a ponechte stranou.
Do pánve přidejte mléko, tymián a bujon. Přiveďte k varu, míchejte, dokud se bujon nerozpustí. Poté za občasného míchání nechte 15 minut vařit na mírném ohni.
Nasekejte najemno petržel a 2 polévkové lžíce ponechte stranou. Zbytek smíchejte v malé misce s 2 polévkovými lžícemi cibule a česneku, které jste odebrali z pánve, hořčicí a rostlinným tukem Flora Pro.activ. Ochuťte pepřem.
Sundejte polévku z ohně a vmíchejte připravenou směs. Poté vše rozmixujte pomocí mixéru nebo kuchyňského robotu.
Rozdělte polévku na 2 porce do hlubokých talířů, ozdobte zbylou petrželí a okamžitě podávejte.
Podávejte s celozrnnou francouzskou bagetou.
Tip:
Výborná i podávaná za studena.

15.5.2015

FB Like

Jméno

E-mail

Nadpis

Příspěvek

Kontrolní kód: opište sem

V diskuzi není žádný příspěvek!

GastroTV

Bramborové noky se sušenými rajčaty

Bramborové noky se sušenými rajčaty a rukolou a parmezánem . Suroviny: . 300 g uvařených brambor ve šlupce a oloupaných, 1…



Další recepty

Celozrnné crostini s artyčokovou pomazánkou

Celozrnné crostini s artyčokovou pomazánkou

Večeře, nebo předkrm i pro vegetariány.

Bruschetta s pečenými cherry rajčátky a avokádem

Bruschetta s pečenými cherry rajčátky a avokádem

Nápad na skvělý předkrm, nebo večeři.