LESAK s.r.o. váhy a vážicí zařízení
LESAK s.r.o. váhy a vážicí zařízení

Celozrnné crostini s artyčokovou pomazánkou

Počet porcí: 2
Obtížnost: snadné

Ingredience:
1 stroužek česneku
½ polévkové lžíce olivového oleje
6 plátků celozrnné bagety
1 polévková lžíce piniových ořechů
4 čajové lžičky rostlinného tuku Flora Pro.activ
3 srdíčka artyčoků (můžete použít i konzervované artyčoky)
1–2 čajové lžičky citronové šťávy
25 g rukoly
černý pepř
Budete potřebovat: mixér

Návod k přípravě:
Předehřejte troubu na 175 °C.
Oloupejte a rozmačkejte česnek. Poté ho smíchejte s olejem a špetkou černého pepře. Vzniklou česnekovou pastou lehce potřete krajíce chleba z obou stran. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě asi 10–15 minut dozlatova.
Zatím opražte piniové ořechy na pánvi bez tuku, opékejte tak dlouho, než získají zlatohnědou barvu. Poté nechte vychladnout.
Pomocí mixéru rozšlehejte rostlinný tuk Flora Pro.activ s artyčoky a piniovými ořechy na hrubou pomazánku. Dochuťte citronovou šťávou a černým pepřem
Rozdělte artyčokovou pomazánku na plátky bagety, dejte na 2 talíře a navrch ozdobte rukolou.

11.5.2015

FB Like

Jméno

E-mail

Nadpis

Příspěvek

Kontrolní kód: opište sem

V diskuzi není žádný příspěvek!

GastroTV

video: carving - Květy z feferonky

Carvingový specialista Luděk Procházka Vám během několika minut ukáže, jak proměnit obyčejnou feferonku v krásný květ. Pokud chcete…



Další recepty

Bruschetta s pečenými cherry rajčátky a avokádem

Bruschetta s pečenými cherry rajčátky a avokádem

Nápad na skvělý předkrm, nebo večeři.