LESAK s.r.o. váhy a vážicí zařízení
LESAK s.r.o. váhy a vážicí zařízení

Bruschetta s pečenými cherry rajčátky a avokádem

Počet porcí: 2
Obtížnost: snadné

Ingredience:
24 cherry rajčat
1 čajová lžička olivového oleje
½ malé červené cibule
6 snítek čerstvého koriandru
½ malého avokáda
3 čajové lžičky citronové šťávy
4 čajové lžičky rostlinného tuku Flora Pro.activ
mleté chilli
1 celozrnná bageta
černý pepř
Budete potřebovat: mixér

Návod k přípravě:
Předehřejte troubu na 160 °C.
Lehce potřete menší plech olivovým olejem.
Z rajčat odstraňte větvičky a stopky, položte na plech a pečte 25 minut v předehřáté troubě. Chutnají skvěle jak teplá, tak studená.
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
Nahrubo nasekejte koriandr (menší část si ponechte stranou na dozdobení). Avokádo oloupejte, rozkrojte napůl a pokapejte 1 čajovou lžičkou citronové šťávy.
Pomocí mixéru rozšlehejte avokádo, rostlinný tuk Flora Pro.activ a koriandr.
Poté do směsi přimíchejte cibuli (již nemixujte). Podle chuti přidejte pepř, mleté chilli a 1–2 čajové lžičky citronové šťávy.
Bagetu rozkrájejte na plátky, opečte nasucho na pánvi a rozložte je na 2 talíře. Potřete jednotlivé plátky bagety avokádovou směsí a navrch položte upečená cherry rajčata.
Posypte zbylým koriandrem a lehce opepřete. Okamžitě podávejte.

11.5.2015

FB Like

Jméno

E-mail

Nadpis

Příspěvek

Kontrolní kód: opište sem

V diskuzi není žádný příspěvek!

GastroTV

video: carving - Květy z feferonky

Carvingový specialista Luděk Procházka Vám během několika minut ukáže, jak proměnit obyčejnou feferonku v krásný květ. Pokud chcete…



Další recepty

Celozrnné crostini s artyčokovou pomazánkou

Celozrnné crostini s artyčokovou pomazánkou

Večeře, nebo předkrm i pro vegetariány.