LESAK s.r.o. váhy a vážicí zařízení
LESAK s.r.o. váhy a vážicí zařízení

Tuňákový sendvič s červenými paprikami a jarní cibulkou

Počet porcí: 2
Obtížnost: snadné

Ingredience:
1 citron
25 g červené papriky
1 jarní cibulka
50 g tuňáka v konzervě
4 čajové lžičky rostlinného tuku Flora Pro.activ
½ polévkové lžíce kečupu
omáčka z pálivých papriček (např. tabasco)
4 plátky celozrnného chleba
6 malých salátových listů


Návod k přípravě:
Nastrouhejte kůru z ¼ citronu a poté z celého citronu vymačkejte šťávu.
Z papriky odstraňte semínka a nakrájejte ji na malé kousky.
Jarní cibulku najemno nasekejte.
Z konzervy tuňáka slijte přebytečný nálev a dejte ho spolu s rostlinným tukem Flora Pro.activ do misky a pomocí vidličky promíchejte dohromady.
Vmíchejte kečup, polovinu paprik a jarní cibulky, citronovou kůru, několik kapek citronové šťávy a omáčku z pálivých papriček. Poté dochuťte pepřem.
Natřete tuňákovou směs na 2 plátky celozrnného chleba a navrch položte salátové listy. Posypte zbylou paprikou a jarní cibulkou a zakápněte několika kapkami citronové šťávy.
Přikryjte zbylými krajíci chleba, sendviče překrojte a rozdělte je na 2 talíře. 


Tip: Sendvič můžete připravit také z konzervovaného lososa namísto tuňáka.

16.4.2015

FB Like

Jméno

E-mail

Nadpis

Příspěvek

Kontrolní kód: opište sem

V diskuzi není žádný příspěvek!

GastroTV

video: Veganský steak

Veganský steak - návod na výrobu zdravých steaků bez cholesterolu a s minimálním obsahem tuku z čistě rostlinných…



Další recepty

Sklenka s kozím sýrem Robiola di capra s křupavou šunkou San Daniele

Sklenka s kozím sýrem Robiola di capra s křupavou šunkou San Daniele

Krása italské kuchyně je v její jednoduchosti.

Balotina z kachních jater

Balotina z kachních jater

Nechte se inspirovat recepty, které pro vás připravil tým kuchařů Unilever Food Solutions.

Okurkový salát s čerstvou mátou a dresingem ze sýru Philadelphia

Okurkový salát s čerstvou mátou a dresingem ze sýru Philadelphia

Sýr Philadelphia přináší inspiraci všem, kteří již pod tíhou všedních starostí zapomněli na to, co je to radost z vaření a jak si vychutnat dobré jídlo.