LESAK s.r.o. váhy a vážicí zařízení
LESAK s.r.o. váhy a vážicí zařízení

Krémová chřestová polévka


Ingredience:

10 – 12 výhonků čerstvého bílého chřestu
1 jarní cibulka, nejlépe s natí, najemno nakrájená
1 lžíce másla na zahuštění
1,5 l vývaru, nejlépe drůbežího
sůl a pepř na dochucení
100 ml smetany na zjemnění
muškátový oříšek
pažitka nebo zelená petrželka na ozdobu

Postup:
Chřest očistěte a odkrojte dřevnaté konce. Nakrájejte ho na kousky.
Do hrnce nalijte studený vývar. Přiveďte k varu, vsypte chřest a nasekanou jarní cibulku a povařte asi 20 minut (dokud nezměkne).
Vyjměte několik kousků, použijete je nakonec na ozdobu. Polévku rozmixujte (můžete použít ponorný mixér), dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem a zjemněte smetanou. Lžíci chladného másla rozkrájejte na kousky a ty vložte do polévky a rozmíchejte. Zjemní ji a zahustí. Pak už nevařte!
Chřest, který jste si odložili stranou na ozdobu, nakrájejte na nahrubo nasekejte a vložte do horké polévky. Podávejte s křupavým čerstvým pečivem nebo krutóny.

Pro 4 osoby
Doba přípravy: 30 minut

www.ceskychrest.cz

15.4.2015

FB Like

Jméno

E-mail

Nadpis

Příspěvek

Kontrolní kód: opište sem

V diskuzi není žádný příspěvek!

GastroTV

Kalamáry plněné medvědím česnekem

Jiří Zajíček ze Školy Vaření Borgo Agnese připraví Kalamáry plněné medvědím česnekem. Chcete umět uvařit to, co…



Další recepty

Dýňová polévka s Philadelphií a parmazánovými lupínky

Dýňová polévka s Philadelphií a parmazánovými lupínky

Vůně podzimu jsou spjaty nejen s houbařskou sezónou, ale poslední roky se stále oblíbenější dýní, která dokáže udělat víc, než jen parádu.

Bramboračka - 4 osoby

Bramboračka - 4 osoby

Bramboračka je vhodná i pro vegetariány.

Krém z bílé cibule - 4 osoby

Krém z bílé cibule - 4 osoby

Polévka vhodná pro bezlepkovou dietu.