LESAK s.r.o. váhy a vážicí zařízení
LESAK s.r.o. váhy a vážicí zařízení

Mňam aneb nová platforma domácího restauratérství

Pro všechny milovníky domácího vaření vyhledávající zábavu a nové lidi, i pro ty, kteří jsou už prostě přesycení stále stejným jídlem v restauracích. Právě pro ně vznikl v Čechách jedinečný projekt s jednoduchým názvem MŇAM. Platforma domácího restauratérství vznikla (nejen) za účelem propojovat domácí kuchtíky a jedlíky. Cílem je spojit perfektní gastronomický zážitek s originální zábavou a lidmi stejných zájmů. A to vše v autentickém prostředí hostitele – tedy přímo u něj doma.

Zažij pohoštění domácího restauratéra

„Celý koncept Mňamu je vcelku jednoduchý. Ať už jste v roli kuchtíka nebo hosta. Jako kuchtík si sestavíte vlastní menu, kterým chcete své hosty překvapit, na našich stránkách vytvoříte tzv. domácí hostinu a pak už jen sledujete, jak vám přibývají návštěvníci. Pokud se vám hosté z nějakého důvodu nezdají, přijmout je samozřejmě nemusíte. V pozici hosta si pak můžete vybrat kteroukoliv tematickou hostinu. Podle vašich chutí, preferencí nebo místa konání,“ popisuje fungování Mňamu jeden ze zakladatelů Jaroslav Hrubý a dodává: „Organizátoři samozřejmě nevaří na vlastní náklady. Cena za hostinu se zpravidla pohybuje mezi 300 – 1000 Kč za osobu a je možné platit jednoduše online dopředu, nebo přímo na místě.“  Domácí hostiny probíhají po celé republice, zapojit se může každý. Během prvních dvou měsíců fungování Mňamu proběhlo již dvanáct hostin, z toho jedna byla vedená dokonce finalistkou soutěže MasterChef Česko.

Jak to všechno začalo

Za celým konceptem stojí trojice kamarádů. „Ačkoliv domácí restauratérství je například v Americe nebo Asii již velkým fenoménem, u nás zatím nic podobného neexistovalo. A jelikož rádi vymýšlíme nové věci, potkáváme nové lidi a navíc jsme velcí nadšenci pro cokoliv, co se jídla týče, vytvoření Mňamu bylo jen otázkou času,“ vzpomíná Jarda. Projektu se skupinka věnuje ve svém volném čase. Všichni tři mají bohaté zkušenosti ze světa online médií a prodeje.

Podzimní Mňam domácí hostiny

Domácí hostina Datum konání
Vietnamský večer v rodinném kruhu 31.10.2016
Mňamózní menu 4.11.2016
Přijďte pobýt 5.11.2016
Podzimní radost 6.11.2016

Aktuální přehled hostin zde

1.11.2016

FB Like

Jméno

E-mail

Nadpis

Příspěvek

Kontrolní kód: opište sem

V diskuzi není žádný příspěvek!

GastroTV

Bramborové noky se sušenými rajčaty

Bramborové noky se sušenými rajčaty a rukolou a parmezánem . Suroviny: . 300 g uvařených brambor ve šlupce a oloupaných, 1…



Další Bleskovky

Každý rok se ve školních jídelnách vyhodí až 48 000 tun potravin.

Každý rok se ve školních jídelnách vyhodí až 48 000 tun potravin.

Skutečně zdravá škola vyzývá ke snižování plýtvání

20.2.2018 | Bleskovky

Nejlepší kuchaři studují v Ostravě

Nejlepší kuchaři studují v Ostravě

MAKRO Akademie hostila 8. a 9. listopadu finálové klání 5. ročníku celostátní gastronomické soutěže pro studenty MAKRO Horeca pětiboj 2017

20.11.2017 | Bleskovky

Festival Dolce Vita na Smíchovské náplavce

Festival Dolce Vita na Smíchovské náplavce

Přijďte si osladit život! 7.10.2017, 10:00 – 19:00, Praha - Smíchovská náplavka

8.9.2017 | Bleskovky