LESAK s.r.o. váhy a vážicí zařízení
LESAK s.r.o. váhy a vážicí zařízení

Festival Růžový máj se vrací na Jiřák!

Již čtvrtý ročník degustačního festivalu růžových vín a klaretů „Růžový máj“ v rytmu swingu a jazzu se uskuteční v sobotu 16. května 2015 od 10:00 do 21:00, opět na náměstí Jiřího z Poděbrad v těsné blízkosti farmářského trhu, kde měl před třemi lety svou premiéru. 24 českých a moravských vinařů představí svá růžová vína a klarety. Zapsaný spolek Archetyp, který slavnost pořádá, ve spolupráci s Fler.cz zve na akci také české rukodělné tvůrce, kteří přítomným návštěvníkům nabídnou český šperk, textil, keramiku a hračky. Růžová vína se budou degustovat (jako každý rok) výhradně z festivalové křišťálové sklenice (českého výrobce Crystalex) o objemu 0,35l, kterou si spolu festivalovým katalogem a propiskou budou moci návštěvníci zakoupit u info stánku festivalu.

Kromě vína a rukodělných výrobků se hosté festivalu mohou těšit na zajímavou gastronomii snoubící se s růžovými víny. Budou to zejména grilované ryby a mořské plody, vietnamské bagety plněné masem a bylinkami, vegetariánské a veganské speciality, smažené bramborové spirálky, plísňové a zrající sýry, sušené šunky a mnoho dalšího. Atmosféru doplní taneční hudba v rytmu swingu a jazzu. Cimbálová muzika Vonička, The Brownies, Tereza a její tygři, Hot sisters a legendární matadoři rockové scény Abraxas. Součástí programu bude i předtančení a výuka swingových tanců taneční školy Swingbusters. Přijďte ochutnat česká růžová vína a zatančit si na Jiřák!

Festival bude otevřen od 10:00 do 21:00, prodejní výstava českých rukodělných tvůrců pak od 15:00 do 21:00. Růžový máj 2015 se koná záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky a zástupce starostky MČ Praha 3 Alexandera Bellu. Další informace najdete na www.ruzovymaj.cz .
Všechny srdečně zveme!

13.5.2015

FB Like

Jméno

E-mail

Nadpis

Příspěvek

Kontrolní kód: opište sem

V diskuzi není žádný příspěvek!

GastroTV

video: Hovězí Flank steak

David Hrubý, šéfkuchař kyjovské restaurace Bonanza, nám velmi podrobně ukáže, jak si správně poradit s přípravou Hověziho…



Další Bleskovky

Každý rok se ve školních jídelnách vyhodí až 48 000 tun potravin.

Každý rok se ve školních jídelnách vyhodí až 48 000 tun potravin.

Skutečně zdravá škola vyzývá ke snižování plýtvání

20.2.2018 | Bleskovky

Nejlepší kuchaři studují v Ostravě

Nejlepší kuchaři studují v Ostravě

MAKRO Akademie hostila 8. a 9. listopadu finálové klání 5. ročníku celostátní gastronomické soutěže pro studenty MAKRO Horeca pětiboj 2017

20.11.2017 | Bleskovky

Festival Dolce Vita na Smíchovské náplavce

Festival Dolce Vita na Smíchovské náplavce

Přijďte si osladit život! 7.10.2017, 10:00 – 19:00, Praha - Smíchovská náplavka

8.9.2017 | Bleskovky